Hovězí guláš se zeleninou a smetanou
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Rajčata |
3 ks |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na sádle (nebo na másle) zpěníme na kroužky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené, osolené maso a bez podlévání dusíme.
- Potom přidáme na kroužky nakrájené papriky bez semen, na kostičky nakrájené brambory a dusíme doměkka. Nakonec přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a mouku utřenou s kouskem másla. Zalijeme smetanou a krátce povaříme.