Hamburský guláš

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Hovězí maso zadní 750 g
Kmín drcený 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sardelová pasta 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Víno červené 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu drobně nakrájíme a sklovitě vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a na tomto základě opečeme na kostky nakrájené maso. Mírně osolíme, přidáme nasekaný česnek, koření a mírně podlité vše dusíme téměř doměkka.
  2. Maso podlijeme vínem a dusíme asi 5 minut. Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.
  3. Podáváme s nočky nebo s makarony.