Hamburský guláš
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Víno červené |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu drobně nakrájíme a sklovitě vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a na tomto základě opečeme na kostky nakrájené maso. Mírně osolíme, přidáme nasekaný česnek, koření a mírně podlité vše dusíme téměř doměkka.
- Maso podlijeme vínem a dusíme asi 5 minut. Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.
- Podáváme s nočky nebo s makarony.