Kapr na houbách
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Houby čerstvé |
250 g |
Kapr obecný |
800 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce kapra osušíme, osolíme a potřeme citronovou šťávou.
- Na pánvi rozškvaříme slaninu, vložíme na ni porce ryby, opepříme, opékáme a stále potíráme šťávou.
- Ke konci pečení přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby a vše necháme ještě 15 minut dusit. Hotového kapra s houbami dáme na horkou mísu a přelijeme rozšlehanou smetanou.
- Ihned podáváme.