Kapr na houbách

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Houby čerstvé 250 g
Kapr obecný 800 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce kapra osušíme, osolíme a potřeme citronovou šťávou.
  2. Na pánvi rozškvaříme slaninu, vložíme na ni porce ryby, opepříme, opékáme a stále potíráme šťávou.
  3. Ke konci pečení přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby a vše necháme ještě 15 minut dusit. Hotového kapra s houbami dáme na horkou mísu a přelijeme rozšlehanou smetanou.
  4. Ihned podáváme.