Jehněčí perkelt

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 300 g
Jehněčí plec 800 g
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostěné, omyté plecko nakrájíme na kostky o váze asi 50g.
  2. Slaninu nakrájenou na kostičky sklovitě osmahneme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak, papriku, ocet a vše podlijeme trochou vody.
  3. Vložíme maso, osolíme, přidáme utřený česnek a pomalu dusíme ve vlastní šťávě doměkka.
  4. Když je maso měkké, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, podlijeme vodou a ještě podusíme.