Jehněčí perkelt
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
300 g |
Jehněčí plec |
800 g |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
40 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostěné, omyté plecko nakrájíme na kostky o váze asi 50g.
- Slaninu nakrájenou na kostičky sklovitě osmahneme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak, papriku, ocet a vše podlijeme trochou vody.
- Vložíme maso, osolíme, přidáme utřený česnek a pomalu dusíme ve vlastní šťávě doměkka.
- Když je maso měkké, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, podlijeme vodou a ještě podusíme.