Kuřecí frikasé se žampiony

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 0.25 ks
Citrony 0.5 ks
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Muškátový květ 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 80 g
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci uvedeme do varu 1 l osolené vody, přidáme máslo, bobkový list, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a rozporcované kuře. Vše uvaříme doměkka, kuře vyjmeme a stáhnuté z kůže uchováme na teplém místě.
  2. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem a svaříme na hustou omáčku.
  3. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, udusíme na másle doměkka a vložíme je do omáčky. Přidáme špetku muškátu a citronovou šťávu.
  4. Nakonec do hotové omáčky vmícháme smetanu, zahustíme ji žloutky a nalijeme na kuře.
  5. Podáváme s rýží.