Kuřecí frikasé se žampiony
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
0.25 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
80 g |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci uvedeme do varu 1 l osolené vody, přidáme máslo, bobkový list, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a rozporcované kuře. Vše uvaříme doměkka, kuře vyjmeme a stáhnuté z kůže uchováme na teplém místě.
- Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem a svaříme na hustou omáčku.
- Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, udusíme na másle doměkka a vložíme je do omáčky. Přidáme špetku muškátu a citronovou šťávu.
- Nakonec do hotové omáčky vmícháme smetanu, zahustíme ji žloutky a nalijeme na kuře.
- Podáváme s rýží.