Tyrolské knedlíky

Ingredience


Cibule 1 ks
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hrubá 60 g
Petržel - nať 5 g
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle nakrájíme na kostičky. Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli s petrželkou, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a zprudka ji opečeme.
  2. Cibuli s petrželkou a slaninou smícháme se žemlemi, zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a osolíme. Necháme táhnout asi 10 minut. Nakonec přimícháme mouku.
  3. Mokrýma rukama tvarujeme knedlíky a vaříme je v osolené vodě 20-25 minut.
  4. Podáváme s dušeným zelím.