Tyrolské knedlíky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hrubá |
60 g |
Petržel - nať |
5 g |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemle nakrájíme na kostičky. Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli s petrželkou, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a zprudka ji opečeme.
- Cibuli s petrželkou a slaninou smícháme se žemlemi, zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a osolíme. Necháme táhnout asi 10 minut. Nakonec přimícháme mouku.
- Mokrýma rukama tvarujeme knedlíky a vaříme je v osolené vodě 20-25 minut.
- Podáváme s dušeným zelím.