Zapražené brambory
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory vařené ve slupce |
600 g |
Cibule |
0.25 ks |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze sádla a mouky připravíme hnědou jíšku a krátce v ní osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželku. Zalijeme vývarem, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme bobkový list a špetku tymiánu. Omáčku dobře provaříme.
- Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do omáčky a chvíli povaříme.
- Podáváme s kyselou okurkou a uzeninou nebo jako přílohu k vařenému hovězímu masu.