Zapražené brambory

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory vařené ve slupce 600 g
Cibule 0.25 ks
Hovězí vývar základní 250 ml
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 5 g
Sádlo škvařené 40 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze sádla a mouky připravíme hnědou jíšku a krátce v ní osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželku. Zalijeme vývarem, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme bobkový list a špetku tymiánu. Omáčku dobře provaříme.
  2. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do omáčky a chvíli povaříme.
  3. Podáváme s kyselou okurkou a uzeninou nebo jako přílohu k vařenému hovězímu masu.