Bramborové knedlíky z Waldviertlu
Ingredience
Brambory |
750 g |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 250g brambor den předem uvaříme, oloupeme a druhý den jemně nastrouháme.
- 500g syrových brambor oloupeme, jemně nastrouháme a dáme vyluhovat do vody. Lehce je vymačkáme, smícháme s vařenými bramborami a sádlem a osolíme. Solamyl smícháme s trochou vyluhované vody a přimícháme k bramborám. Vypracujeme těsto.
- Z těsta tvarujeme knedlíky a v osolené vodě je vaříme 20 minut na mírném ohni. Potom hrnec odstavíme z ohně a knedlíky necháme ještě 10 minut táhnout.
- Podáváme jako přílohu k vepřové pečeni.