Bramborové knedlíky z Waldviertlu

Ingredience


Brambory 750 g
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Solamyl 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 250g brambor den předem uvaříme, oloupeme a druhý den jemně nastrouháme.
  2. 500g syrových brambor oloupeme, jemně nastrouháme a dáme vyluhovat do vody. Lehce je vymačkáme, smícháme s vařenými bramborami a sádlem a osolíme. Solamyl smícháme s trochou vyluhované vody a přimícháme k bramborám. Vypracujeme těsto.
  3. Z těsta tvarujeme knedlíky a v osolené vodě je vaříme 20 minut na mírném ohni. Potom hrnec odstavíme z ohně a knedlíky necháme ještě 10 minut táhnout.
  4. Podáváme jako přílohu k vepřové pečeni.