Kuřecí polévka Succotash

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cibule 1 ks
Fazole bílé sterilované 430 g
Kukuřice cukrová 220 g
Kuře 1400 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme olej a vložíme do něj na drobno nasekanou cibuli. Podusíme do měkka na mírném ohni, přidáme porce kuřete, vývar a bouquet garni, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a pod pokličkou vaříme asi 30 - 40 minut, dokud není kuře měkké.
  2. Porce kuřete z hrnce vyndáme, stejně tak bouquet garni a z povrchu polévky lžící sebereme tuk. Poté polévku opět přivedeme k varu, vmícháme do ní fazole a kukuřici, zmírníme plamen a zakryté pokličkou vaříme asi 10 minut.
  3. Vychladlé kuřecí maso obereme z kostí, nakrájíme na malé kostičky a vrátíme jej do hrnce s polévkou, povaříme ještě 5 minut, poté odstavíme a přimícháme do ní smetanu a na jemno nasekanou petrželku.