Kuřecí polévka Succotash
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
430 g |
Kukuřice cukrová |
220 g |
Kuře |
1400 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozpálíme olej a vložíme do něj na drobno nasekanou cibuli. Podusíme do měkka na mírném ohni, přidáme porce kuřete, vývar a bouquet garni, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a pod pokličkou vaříme asi 30 - 40 minut, dokud není kuře měkké.
- Porce kuřete z hrnce vyndáme, stejně tak bouquet garni a z povrchu polévky lžící sebereme tuk. Poté polévku opět přivedeme k varu, vmícháme do ní fazole a kukuřici, zmírníme plamen a zakryté pokličkou vaříme asi 10 minut.
- Vychladlé kuřecí maso obereme z kostí, nakrájíme na malé kostičky a vrátíme jej do hrnce s polévkou, povaříme ještě 5 minut, poté odstavíme a přimícháme do ní smetanu a na jemno nasekanou petrželku.