Drůbeží polévka s vlašskými ořechy
Ingredience
Brambory |
1 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
60 g |
Krůtí maso |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Šalvěj sušená |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
800 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozpálíme olej, podusíme na něm na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený celer do měkka. Přisypeme mouku, šalvěj, trochu pepře a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
- Přilijeme vývar, šťávu z pečeného krůtího masa a za občasného míchání polévku přivedeme k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na kousky pokrájené fazolky a na kostičky nakrájený brambor. Zmírníme teplotu a vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
- Do polévky přidáme pečené krůtí maso, rozpůlené vlašské ořechy, opepříme a vaříme mírným varem ještě 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Polévku odstavíme, vmícháme do ní smetanu, přisypeme na drobno nasekanou petrželku a podáváme.