Drůbeží polévka s vlašskými ořechy

Ingredience


Brambory 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 60 g
Krůtí maso 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Šalvěj sušená 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Vývar drůbeží 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme olej, podusíme na něm na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený celer do měkka. Přisypeme mouku, šalvěj, trochu pepře a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
  2. Přilijeme vývar, šťávu z pečeného krůtího masa a za občasného míchání polévku přivedeme k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na kousky pokrájené fazolky a na kostičky nakrájený brambor. Zmírníme teplotu a vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
  3. Do polévky přidáme pečené krůtí maso, rozpůlené vlašské ořechy, opepříme a vaříme mírným varem ještě 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Polévku odstavíme, vmícháme do ní smetanu, přisypeme na drobno nasekanou petrželku a podáváme.