Játrové noky v hovězím vývaru

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 30 g
Hovězí vývar základní 1 l
Játra hovězí 150 g
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 0.5 dl
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 6 špetka
Petržel - nať 2 kávová lžička
Sůl 6 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozetřeme máslo s vejcem. Umeleme najemno očištěná játra, namočíme žemli v mléce a pak ji vymačkáme. Rovněž cibuli nakrájíme najemno.
  2. Smícháme všechny přísady a přidáme trochu utřeného česneku, muškátový květ, mletý pepř a sůl dle chuti, rozmělněnou majoránku a jemně nasekanou petrželku.
  3. Vše dobře promícháme a pokud je směs příliš řídká, můžeme je ztužit trochou strouhanky.
  4. Noky vykrajujeme lžičkou a zaváříme je ve vroucím základním vývaru.