Játrové noky v hovězím vývaru
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
30 g |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Játra hovězí |
150 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
0.5 dl |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
6 špetka |
Petržel - nať |
2 kávová lžička |
Sůl |
6 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
50 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozetřeme máslo s vejcem. Umeleme najemno očištěná játra, namočíme žemli v mléce a pak ji vymačkáme. Rovněž cibuli nakrájíme najemno.
- Smícháme všechny přísady a přidáme trochu utřeného česneku, muškátový květ, mletý pepř a sůl dle chuti, rozmělněnou majoránku a jemně nasekanou petrželku.
- Vše dobře promícháme a pokud je směs příliš řídká, můžeme je ztužit trochou strouhanky.
- Noky vykrajujeme lžičkou a zaváříme je ve vroucím základním vývaru.