Ryba gratinovaná

Ingredience


Kari koření 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 1.5 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Filé rybí 1 kg
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu naporcujeme, osolíme a na másle opečeme na každé straně 5 minut.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a svaříme na hustší omáčku. Necháme ji částečně vychladnout. Poté přimícháme žloutky a a polovinu strouhaného sýra.
  3. Máslem vymažeme zapékací mísu, naskládáme do ní upečenou rybu, posypeme ji petrželovou natí, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem smíchaným se dvěmi lžícemi strouhané housky. Povrch zakapeme máslem zbylým po opékání ryby.
  4. Zapečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.
  5. Jako přílohy podáváme brambory nebo saláty.