Ryba gratinovaná
Ingredience
Kari koření |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
1.5 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Filé rybí |
1 kg |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu naporcujeme, osolíme a na másle opečeme na každé straně 5 minut.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a svaříme na hustší omáčku. Necháme ji částečně vychladnout. Poté přimícháme žloutky a a polovinu strouhaného sýra.
- Máslem vymažeme zapékací mísu, naskládáme do ní upečenou rybu, posypeme ji petrželovou natí, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem smíchaným se dvěmi lžícemi strouhané housky. Povrch zakapeme máslem zbylým po opékání ryby.
- Zapečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.
- Jako přílohy podáváme brambory nebo saláty.