Milánské sušenky
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
250 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
350 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Máslo utřeme dohladka s cukrem, zašleháme vejce a citronovou kůru. S polovinou mouky vmícháme do hmoty prášek do pečiva a nakonec zapracujeme zbytek mouky a uhněteme těsto. Necháme ho v chladnu uležet, nejlépe přes noc.
- Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silný plát a na jeho povrch vytlačíme vzorek (třeba pomocí struhadla na mrkev nebo vidličkou). Formičkou vykrájíme kytičky (nebo jiné tvary) a pečeme na papírem vyloženém plechu.
- Ihned po upečení sušenky potřeme rozpuštěným máslem (cca 60g) a posypeme směsí krystalového a vanilkového cukru.