Milánské sušenky

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 250 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 350 g
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo utřeme dohladka s cukrem, zašleháme vejce a citronovou kůru. S polovinou mouky vmícháme do hmoty prášek do pečiva a nakonec zapracujeme zbytek mouky a uhněteme těsto. Necháme ho v chladnu uležet, nejlépe přes noc.
  2. Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silný plát a na jeho povrch vytlačíme vzorek (třeba pomocí struhadla na mrkev nebo vidličkou). Formičkou vykrájíme kytičky (nebo jiné tvary) a pečeme na papírem vyloženém plechu.
  3. Ihned po upečení sušenky potřeme rozpuštěným máslem (cca 60g) a posypeme směsí krystalového a vanilkového cukru.