Pstruzi na mandlích
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Pstruh |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté pstruhy marinujeme v citronové šťávě smíchané se solí a pepřem.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, pstruhy obalímev mouce a po obou stranách je opečeme dozlatova. Rozložíme je na horkou mísu.
- Na zbylém másle opražíme mandle nasekané na lupínky a přelijeme jimi pstruhy. Rybu na talíři obložíme plátky citronu a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.