Makrely nebo filé zapečené se smetanou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sardelová pasta |
1 ks |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
800 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo smícháme se sardelovou pastou a potřeme jím porce ryb. V případě, že sardelovou pastu nemáme, rybu pouze osolíme.
- Cibuli nakrájenou na kroužky podusíme v ohnivzdorné misce, vložíme na ni ryby a dáme péct do trouby. Po deseti minutách polijeme rybu polovinou smetany, posypeme strouhanou houskou a pečeme dalších 10 minut. Druhou polovinu smetany smícháme se žloutkem, rozmícháme ji se šťávou z ryb a na závěr touto směsí rybu polijeme a posypeme nasekanou petrželovou natí.
- Jako přílohu podáváme brambory vařené a sypané petrželovou natí spolu s dílky citrónu.