Makrely nebo filé zapečené se smetanou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 5 ks
Petržel - nať 1 hrst
Sardelová pasta 1 ks
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 800 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo smícháme se sardelovou pastou a potřeme jím porce ryb. V případě, že sardelovou pastu nemáme, rybu pouze osolíme.
  2. Cibuli nakrájenou na kroužky podusíme v ohnivzdorné misce, vložíme na ni ryby a dáme péct do trouby. Po deseti minutách polijeme rybu polovinou smetany, posypeme strouhanou houskou a pečeme dalších 10 minut. Druhou polovinu smetany smícháme se žloutkem, rozmícháme ji se šťávou z ryb a na závěr touto směsí rybu polijeme a posypeme nasekanou petrželovou natí.
  3. Jako přílohu podáváme brambory vařené a sypané petrželovou natí spolu s dílky citrónu.