Slaneček zapečený s brambory
Ingredience
Brambory vařené |
1 kg |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Slaneček |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slanečky vymáčíme, stáhneme kůži, vykucháme, vykostíme a nakrájíme na tenké proužky.
- Máslem vymastíme zapékací misku, vložíme na ni vrstvu na kolečka nakrájených brambor, poté dáme vrstvu nakrájených slanečků. Vrstvy střídáme, až vše spotřebujeme. Horní vrstvu tvoří brambory, na které poklademe kousky másla.
- Pokrm vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
- Podáváme se saláty.