Slaneček zapečený s brambory

Ingredience


Brambory vařené 1 kg
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.5 l
Slaneček 3 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slanečky vymáčíme, stáhneme kůži, vykucháme, vykostíme a nakrájíme na tenké proužky.
  2. Máslem vymastíme zapékací misku, vložíme na ni vrstvu na kolečka nakrájených brambor, poté dáme vrstvu nakrájených slanečků. Vrstvy střídáme, až vše spotřebujeme. Horní vrstvu tvoří brambory, na které poklademe kousky másla.
  3. Pokrm vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
  4. Podáváme se saláty.