Ústřicové ragú

Ingredience


Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Sůl 0.5 kávová lžička
Ústřice 21 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno bílé 0.375 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Otevřené ústřice vyjmeme z lastur a uvaříme je ve vlastní vodě s vínem a citronem.
  2. Máslo zpěníme, přidáme mouku a zalijeme ji vývarem. Uvaříme hustou omáčku a zahustíme ji smetanou s rozšlehanými žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme i špetku cayenského pepře. Omáčku prolisujeme jemným sítem.
  3. Nakonec přidáme 20g másla, rozmícháme a ústřice vložíme do omáčky.