Ústřicové ragú
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Ústřice |
21 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
0.375 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Otevřené ústřice vyjmeme z lastur a uvaříme je ve vlastní vodě s vínem a citronem.
- Máslo zpěníme, přidáme mouku a zalijeme ji vývarem. Uvaříme hustou omáčku a zahustíme ji smetanou s rozšlehanými žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme i špetku cayenského pepře. Omáčku prolisujeme jemným sítem.
- Nakonec přidáme 20g másla, rozmícháme a ústřice vložíme do omáčky.