Škeble v zeleninovém vývaru s vínem
Ingredience
Celer bulvový |
60 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
0.25 ks |
Citrony |
1 ks |
Karotka |
60 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Škeble čerstvé |
16 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
0.125 l |
Vývar zeleninový |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek jemně nasekáme.
- Rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu, škeble a osmahneme ještě asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a necháme jednou přejít varem. Na mírném ohni necháme asi 5 minut táhnout.
- Nakonec přidáme nasekanou petrželku, obložíme plátky citronu a ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou je česneková bageta.