Škeble v zeleninovém vývaru s vínem

Ingredience


Celer bulvový 60 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 0.25 ks
Citrony 1 ks
Karotka 60 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Škeble čerstvé 16 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 0.125 l
Vývar zeleninový 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek jemně nasekáme.
  2. Rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu, škeble a osmahneme ještě asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a necháme jednou přejít varem. Na mírném ohni necháme asi 5 minut táhnout.
  3. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, obložíme plátky citronu a ihned podáváme.
  4. Vhodnou přílohou je česneková bageta.