Filé zapékané se zeleninou

Ingredience


Filé z aljašské tresky 600 g
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Květák 0.5 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Petržel - nať 5 g
Rajčata 4 ks
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 5.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V zapékací míse rozehřejeme máslo, vložíme osolené porce filé a opečeme je.
  2. Přilijeme víno, přidáme nasekanou petrželku, kapary a mezi porce vložíme čtvrtky oloupaných, osolených rajčat a růžičky ovařeného květáku. Přilijeme osolenou smetanu ochucenou muškátovým oříškem. Pečeme asi 25 minut.
  3. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.