Filé zapékané se zeleninou
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Květák |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Rajčata |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
5.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V zapékací míse rozehřejeme máslo, vložíme osolené porce filé a opečeme je.
- Přilijeme víno, přidáme nasekanou petrželku, kapary a mezi porce vložíme čtvrtky oloupaných, osolených rajčat a růžičky ovařeného květáku. Přilijeme osolenou smetanu ochucenou muškátovým oříškem. Pečeme asi 25 minut.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.