Telecí pečeně špikovaná s Madeirou
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Máslo bylinkové |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
0.5 l |
Slanina vepřová |
100 g |
Telecí ořech |
1000 g |
Víno madeira |
1 dl |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso hustě protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky a potřeme solí a pepřem. Na pekáčku opečeme na másle ze všech stran dohněda.
- Ve výpeku dozlatova osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, vše zalijeme Madeirou a dolijeme základní hnědou omáčkou. Maso dusíme a často poléváme. Hotové vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Omáčku přecedíme přes jemné síto a vmícháme kousek másla.
- Plátky masa urovnáme na mísu nebo na talíř a kolem nalijeme omáčku.