Telecí pečeně špikovaná s Madeirou

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Máslo bylinkové 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Omáčka hnědá univerzální (UHO) 0.5 l
Slanina vepřová 100 g
Telecí ořech 1000 g
Víno madeira 1 dl
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso hustě protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky a potřeme solí a pepřem. Na pekáčku opečeme na másle ze všech stran dohněda.
  2. Ve výpeku dozlatova osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, vše zalijeme Madeirou a dolijeme základní hnědou omáčkou. Maso dusíme a často poléváme. Hotové vyjmeme a necháme na teplém místě.
  3. Omáčku přecedíme přes jemné síto a vmícháme kousek másla.
  4. Plátky masa urovnáme na mísu nebo na talíř a kolem nalijeme omáčku.