Telecí pečeně po vídeňsku
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kosti |
2 ks |
Telecí ledviny |
2 ks |
Telecí pečeně |
3 kg |
Zelenina kořenová |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Omyté maso zbavíme nejsilnějších blan a potřeme solí. Ledviny potřeme solí a pepřem a vše pečeme na podkladu z kostí a kořenové zeleniny. Maso často poléváme vlastní šťávou nebo podle potřeby i vodou.
- Upečené maso oddělíme od kostí a našikmo nakrájíme. Ledviny nakrájíme na plátky a střídavě s plátky masa klademe na kostru hřbetu.
- Z výpeku připravíme šťávu, kterou podáváme zvlášť v omáčníku.
- Vhodnou přílohou je glazovaná zelenina a rýže.