Telecí pečeně po vídeňsku

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kosti 2 ks
Telecí ledviny 2 ks
Telecí pečeně 3 kg
Zelenina kořenová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso zbavíme nejsilnějších blan a potřeme solí. Ledviny potřeme solí a pepřem a vše pečeme na podkladu z kostí a kořenové zeleniny. Maso často poléváme vlastní šťávou nebo podle potřeby i vodou.
  2. Upečené maso oddělíme od kostí a našikmo nakrájíme. Ledviny nakrájíme na plátky a střídavě s plátky masa klademe na kostru hřbetu.
  3. Z výpeku připravíme šťávu, kterou podáváme zvlášť v omáčníku.
  4. Vhodnou přílohou je glazovaná zelenina a rýže.