Mořský jazyk smažený
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Mořský jazyk |
800 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
200 ml |
Petržel - nať |
1 ks |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ryby stáhneme, vykucháme a oddělíme hlavu i ploutve.
- Připravené porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce, rozšlehaném vejce a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- Usmažené ryby upravíme na nahřátou mísu a obložíme plátky citronu a petrželkou.