Husí játra dušená
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Játra husí |
450 g |
Lanýž |
1 ks |
Paštikové koření |
1 kávová lžička |
Šalotka |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno madeira |
1 šálek |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá játra odblaníme a uprostřed nařízneme. Naplníme je plátky lanýže, obalíme plátky slaniny a posypeme paštikovým kořením.
- Dno pekáčku vyložíme nasekanou šalotkou, zalijeme Madeirou a vložíme připravená játra. Pod poklicí v troubě dusíme při mírné teplotě 30-40 minut.
- Hotová játra nakrájíme na plátky a zalijeme procezenou šťávou.
- Podáváme s dušenou rýží.