Okoun pečený s ořechy

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Okoun říční 800 g
Olej stolní 100 ml
Ořechy vlašské 50 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Okouna zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Stáhneme kůži a rybu marinujeme v citronové šťávě a soli.
  2. Jednotlivé porce obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je po obou stranách pečeme dozlatova. Hotové okouny rozložíme na předehřátou mísu.
  3. Na pánvi rozehřejeme kousek másla, opražíme na něm nasekané ořechy a petrželku a vše nalijeme na okouny.