Okoun pečený s ořechy
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Okoun říční |
800 g |
Olej stolní |
100 ml |
Ořechy vlašské |
50 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Okouna zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Stáhneme kůži a rybu marinujeme v citronové šťávě a soli.
- Jednotlivé porce obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je po obou stranách pečeme dozlatova. Hotové okouny rozložíme na předehřátou mísu.
- Na pánvi rozehřejeme kousek másla, opražíme na něm nasekané ořechy a petrželku a vše nalijeme na okouny.