Husí játra v želé

Ingredience


Játra husí 300 g
Lanýž 1 ks
Mandle plátky 50 g
Paštikové koření 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno portské 0.125 l
Vývar drůbeží 0.25 l
Želatina bílá plátky 6 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněná a omytá játra protkneme mandlovými lupínky, potřeme solí, pepřem a špetkou paštikového koření. Dusíme doměkka v portském víně. Hotová játra vyjmeme a vložíme do skleněné misky.
  2. Portské víno svaříme s kuřecím vývarem, necháme vychladnout a sebereme tuk.
  3. Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v ohřátém vývaru s portským. Vývar potom nalijeme na játra a necháme ztuhnout.
  4. Pokrm ozdobíme lanýžem nakrájeným na plátky.