Husí játra v želé
Ingredience
Játra husí |
300 g |
Lanýž |
1 ks |
Mandle plátky |
50 g |
Paštikové koření |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno portské |
0.125 l |
Vývar drůbeží |
0.25 l |
Želatina bílá plátky |
6 plátek |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Odblaněná a omytá játra protkneme mandlovými lupínky, potřeme solí, pepřem a špetkou paštikového koření. Dusíme doměkka v portském víně. Hotová játra vyjmeme a vložíme do skleněné misky.
- Portské víno svaříme s kuřecím vývarem, necháme vychladnout a sebereme tuk.
- Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v ohřátém vývaru s portským. Vývar potom nalijeme na játra a necháme ztuhnout.
- Pokrm ozdobíme lanýžem nakrájeným na plátky.