Zaječí kotlety

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Marmeláda šípková 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 2 dl
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
Zaječí maso 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zaječí hřbet odblaníme, omyjeme a po délce vyřízneme maso, které nakrájíme na kotlety. Naklepeme je a křížem protkneme slaninou. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zprudka opečeme na másle - ne zcela propečeme.
  2. Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, přidáme worcester a kapku citronové šťávy. Vše svaříme.
  3. Do vykrojených půlek jablek dáme šípkovou marmeládu, podusíme a obložíme jimi kotlety, které nakonec přelijeme šťávou.