Zaječí kotlety
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Marmeláda šípková |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
2 dl |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
Zaječí maso |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Zaječí hřbet odblaníme, omyjeme a po délce vyřízneme maso, které nakrájíme na kotlety. Naklepeme je a křížem protkneme slaninou. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zprudka opečeme na másle - ne zcela propečeme.
- Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, přidáme worcester a kapku citronové šťávy. Vše svaříme.
- Do vykrojených půlek jablek dáme šípkovou marmeládu, podusíme a obložíme jimi kotlety, které nakonec přelijeme šťávou.