Fenyklový salát s krevetami
Ingredience
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Jablka |
2 ks |
Jogurt bílý |
0.125 l |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
0.5 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý fenykl očistíme, okrájíme listy, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky.
- Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a smícháme s fenkylem. Vše zalijeme marinádou z oleje, octa, soli a pepře. Necháme dobře uležet.
- Krevety smícháme s bílým jogurtem, přimícháme do směsi fenyklu s jablky a vše upravíme na misku vyloženou salátovými listy.
- Pokrm posypeme natrhanou fenyklovou natí. Salát podáváme vychlazený.