Fenyklový salát s krevetami

Ingredience


Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Jablka 2 ks
Jogurt bílý 0.125 l
Krevety tygří - loupané 100 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 0.5 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý fenykl očistíme, okrájíme listy, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a smícháme s fenkylem. Vše zalijeme marinádou z oleje, octa, soli a pepře. Necháme dobře uležet.
  3. Krevety smícháme s bílým jogurtem, přimícháme do směsi fenyklu s jablky a vše upravíme na misku vyloženou salátovými listy.
  4. Pokrm posypeme natrhanou fenyklovou natí. Salát podáváme vychlazený.