Úhoř na modro
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Estragon |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
100 g |
Ocet vinný |
0.25 l |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Úhoř říční |
1000 g |
Víno bílé |
0.125 l |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do osolené vody přilijeme bílé víno, ocet, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky, bobkový list, pepř, petržel nakrájenou na plátky, petrželovou nať a estragon. Vodu uvedeme do varu.
- Nestaženého úhoře vykucháme, omyjeme, zalijeme vroucím octem a vložíme do připraveného vývaru. Bez vaření necháme táhnout na mírném ohni asi 25 minut.
- Měkkou rybu vyjmeme a po okapání ji upravíme na nahřátou mísu. Pokapeme máslem, obložíme dílky citronu a nasekaným koprem.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.