Úhoř na modro

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Estragon 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 hrst
Máslo čerstvé 100 g
Ocet vinný 0.25 l
Pepř černý celý 5 ks
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Úhoř říční 1000 g
Víno bílé 0.125 l
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do osolené vody přilijeme bílé víno, ocet, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky, bobkový list, pepř, petržel nakrájenou na plátky, petrželovou nať a estragon. Vodu uvedeme do varu.
  2. Nestaženého úhoře vykucháme, omyjeme, zalijeme vroucím octem a vložíme do připraveného vývaru. Bez vaření necháme táhnout na mírném ohni asi 25 minut.
  3. Měkkou rybu vyjmeme a po okapání ji upravíme na nahřátou mísu. Pokapeme máslem, obložíme dílky citronu a nasekaným koprem.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.