Šneci na štýrský způsob

Ingredience


Cibule 50 g
Kerblík 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Slanina vepřová 50 g
Sterilovaní šneci v hovězím bujonu 1 balení
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 ks
Víno červené 0.375 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šneky z konzervy necháme okapat.
  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, zpěníme jemně nasekanou petrželku a cibuli a přidáme strouhanku. Do směsi vložíme šneky a dobře je osmažíme.
  3. Potom přilijeme víno, osolíme, opepříme, přidáme česnek, kerblík a tymián. Vše dobře povaříme.
  4. Šneky podáváme s čerstvým selským chlebem.