Šneci na štýrský způsob
Ingredience
Cibule |
50 g |
Kerblík |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Sterilovaní šneci v hovězím bujonu |
1 balení |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno červené |
0.375 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šneky z konzervy necháme okapat.
- V kastrolu rozehřejeme máslo, rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, zpěníme jemně nasekanou petrželku a cibuli a přidáme strouhanku. Do směsi vložíme šneky a dobře je osmažíme.
- Potom přilijeme víno, osolíme, opepříme, přidáme česnek, kerblík a tymián. Vše dobře povaříme.
- Šneky podáváme s čerstvým selským chlebem.