Žabí stehýnka vařená
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žabí stehýnka |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stehýnka omyjeme, vložíme do vody a přidáme ocet, sůl, cibuli a snítku tymiánu. Vaříme pod pokličkou doměkka.
- Uvařená stehýnka podáváme ve vývaru. Každou porci na talíři posypeme strouhankou osmaženou na másle a nasekanou petrželkou.