Šťáva k telecímu masu
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.5 kávová lžička |
Telecí kosti |
500 g |
Telecí plec |
100 g |
Tuk |
50 g |
Víno bílé |
0.0625 l |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nasekané kosti a nakrájené maso osmahneme na pekáčku v troubě dohněda - často obracíme.
- Tuk slijeme, přidáme kousek másla, nakrájenou zeleninu, cibuli a vše krátce osmahneme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a dobře provaříme.
- Šťávu zdecíme a ještě povaříme, popřípadě sebereme z povrchu tuk.