Šťáva k telecímu masu

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 kávová lžička
Telecí kosti 500 g
Telecí plec 100 g
Tuk 50 g
Víno bílé 0.0625 l
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasekané kosti a nakrájené maso osmahneme na pekáčku v troubě dohněda - často obracíme.
  2. Tuk slijeme, přidáme kousek másla, nakrájenou zeleninu, cibuli a vše krátce osmahneme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a dobře provaříme.
  3. Šťávu zdecíme a ještě povaříme, popřípadě sebereme z povrchu tuk.