Maso s bylinkami
Ingredience
Bešamel |
0.5 l |
Cibule |
100 g |
Citrony |
1 ks |
Estragon |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Kerblík |
1 ks |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej stolní |
60 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Řeřicha |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a na oleji osmažíme dozlatova.
- Omyté maso zbavíme šlach a blan, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme a přidáme 4 lžíce vody. Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě asi 45 minut.
- Nasekané žampiony a bylinky krátce osmahneme na másle, zalijeme 1/2 l bešamelu a přidáme k masu. Dochutíme citronovou šťávou a dusíme doměkka.
- Podáváme s těstovinami.