Zadělávaný telecí mozeček
Ingredience
Bobkový list |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pepř černý celý |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Telecí mozek |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a odblaněné mozečky povaříme v osolené vodě s trochou octa, pepřem, bobkovým listem a kroužky cibule.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru z mozečků a přidáme špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu.
- Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme je na másle a přidáme do omáčky. Krátce vše převaříme.
- Mozečky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.