Zadělávaný telecí mozeček

Ingredience


Bobkový list 0.5 ks
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Muškátový květ 1 špetka
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Pepř černý celý 4 ks
Sůl 1 špetka
Telecí mozek 2 ks
Žampiony čerstvé 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a odblaněné mozečky povaříme v osolené vodě s trochou octa, pepřem, bobkovým listem a kroužky cibule.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru z mozečků a přidáme špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu.
  3. Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme je na másle a přidáme do omáčky. Krátce vše převaříme.
  4. Mozečky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.