Nenazvaný 4

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 ks
Martell cognac 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Slanina vepřová 200 g
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Srnčí kýta 640 g
Sůl 1 špetka
Vývar z hovězích kostí 250 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízneme, maso naklepeme a protkneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Připravené řízky rychle opečeme na másle po obou stranách. Maso vyjmeme a na zbytku másla osmahneme žampiony nakrájené na plátky, osolíme je, opepříme a ochutíme koriandrem a citronovou šťávou. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme smetanu a vývar. Vše krátce povaříme, ochutíme koňakem a omáčku nalijeme na maso.
  3. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Podáváme s nudlemi.