Nenazvaný 4
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Martell cognac |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Slanina vepřová |
200 g |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Srnčí kýta |
640 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízneme, maso naklepeme a protkneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- Připravené řízky rychle opečeme na másle po obou stranách. Maso vyjmeme a na zbytku másla osmahneme žampiony nakrájené na plátky, osolíme je, opepříme a ochutíme koriandrem a citronovou šťávou. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme smetanu a vývar. Vše krátce povaříme, ochutíme koňakem a omáčku nalijeme na maso.
- Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s nudlemi.