Kančí hřbet podle fořta
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrušky |
2 ks |
Jalovec |
4 ks |
Kančí maso |
1000 g |
Kompot brusinkový |
2 polévková lžíce |
Lišky čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý, očištěný a odblaněný kančí hřbet potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem.
- Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme maso a podlijeme trochou vody. Pečeme v horké troubě vrchní stranou dolů, potom maso obrátíme a za občasného polévání šťávou dopečeme. Upečený hřbet vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Ve vypečené šťávě osmahneme slaninu, cibuli a houby. Vše osolíme, opepříme a hotovou směsí obložíme pečeni.
- Podáváme s dušenými hruškami, na které položíme lžičku brusinek.
- Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.