Kančí hřbet podle fořta

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrušky 2 ks
Jalovec 4 ks
Kančí maso 1000 g
Kompot brusinkový 2 polévková lžíce
Lišky čerstvé 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 50 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý, očištěný a odblaněný kančí hřbet potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem.
  2. Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme maso a podlijeme trochou vody. Pečeme v horké troubě vrchní stranou dolů, potom maso obrátíme a za občasného polévání šťávou dopečeme. Upečený hřbet vyjmeme a necháme na teplém místě.
  3. Ve vypečené šťávě osmahneme slaninu, cibuli a houby. Vše osolíme, opepříme a hotovou směsí obložíme pečeni.
  4. Podáváme s dušenými hruškami, na které položíme lžičku brusinek.
  5. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.