Koroptve ve slanině

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Koroptev 4 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchané a omyté koroptve osušíme a vně i uvnitř je potřeme solí a pepřem. Každou koroptev zabalíme do velkého plátu slaniny, svážeme a pečeme asi 30 minut. Během pečení je poléváme vypečeným tukem.
  2. Měkké koroptve vyjmeme, odstraníme motouz a maso nakrájíme na čtvrtky.
  3. Přebytečný tuk slijeme, nahradíme jej máslem, svaříme s vodou (nebo vývarem) a přecedíme na koroptve.
  4. Podáváme s červeným zelím, s čočkou nebo s čočkovým salátem. Ozdobíme brusinkovou nebo šípkovou marmeládou.