Koroptve ve slanině
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Koroptev |
4 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchané a omyté koroptve osušíme a vně i uvnitř je potřeme solí a pepřem. Každou koroptev zabalíme do velkého plátu slaniny, svážeme a pečeme asi 30 minut. Během pečení je poléváme vypečeným tukem.
- Měkké koroptve vyjmeme, odstraníme motouz a maso nakrájíme na čtvrtky.
- Přebytečný tuk slijeme, nahradíme jej máslem, svaříme s vodou (nebo vývarem) a přecedíme na koroptve.
- Podáváme s červeným zelím, s čočkou nebo s čočkovým salátem. Ozdobíme brusinkovou nebo šípkovou marmeládou.