Bramborový chléb

Bramborový chléb - obrázek

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 200 g
Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 70 g
Droždí 30 g
Hrozinky 40 g
Máslo čerstvé 70 g
Mléko polotučné 0.1875 l
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Pomerančová kůra 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí rozdrobíme se špetkou cukru, 100g mouky a 1/16 l vlažného mléka - necháme vzejít kvásek.
  2. Máslo utřeme se zbylým cukrem, vejcem, špetkou soli a kůrou z citronu a pomeranče. Ohřátou mouku prosijeme na vál. Brambory předem uvařené oloupeme, prolisujeme a smícháme s máslovou směsí. Přidáme kvásek, hrozinky, mouku a vypracujeme hladké těsto.
  3. Z těsta vytvarujeme dva bochánky, položíme je na vymaštěný plech a necháme ještě vykynout, až nabydou o polovinu.
  4. Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme.