Bramborový chléb
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
200 g |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
70 g |
Droždí |
30 g |
Hrozinky |
40 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko polotučné |
0.1875 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Pomerančová kůra |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Droždí rozdrobíme se špetkou cukru, 100g mouky a 1/16 l vlažného mléka - necháme vzejít kvásek.
- Máslo utřeme se zbylým cukrem, vejcem, špetkou soli a kůrou z citronu a pomeranče. Ohřátou mouku prosijeme na vál. Brambory předem uvařené oloupeme, prolisujeme a smícháme s máslovou směsí. Přidáme kvásek, hrozinky, mouku a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vytvarujeme dva bochánky, položíme je na vymaštěný plech a necháme ještě vykynout, až nabydou o polovinu.
- Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme.