Okoun na roštu
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Estragon |
1 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Okoun říční |
1000 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Okouny zbavíme šupin, vykucháme a omyjeme. Kůži podél páteře nařízneme po obou stranách, ryby osolíme opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Vnitřek okounů vyložíme natrhanou petrželkou, estragoenm a koprem.
- Maso potřeme olejem a na roštu je pomalu opékáme po obou stranách.
- Podáváme s plátky citronu a máslem utřeným s hořčicí.
- Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.