Okoun na roštu

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Estragon 1 ks
Hořčice 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Okoun říční 1000 g
Olej stolní 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Okouny zbavíme šupin, vykucháme a omyjeme. Kůži podél páteře nařízneme po obou stranách, ryby osolíme opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Vnitřek okounů vyložíme natrhanou petrželkou, estragoenm a koprem.
  2. Maso potřeme olejem a na roštu je pomalu opékáme po obou stranách.
  3. Podáváme s plátky citronu a máslem utřeným s hořčicí.
  4. Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.