Hovězí vývar s vaječnou sedlinou
Ingredience
Hovězí vývar základní |
0.75 l |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce rozmícháme s mlékem, solí a špetkou muškátu.
- Do malého kastrolu vymazaného máslem nalijeme procezenou směs, kastrol vložíme do vodní lázně a směs necháme táhnout bez vaření v mírně zahřáté troubě, dokud nesedne. Kastrol vložíme do studené vody a směs necháme vychladnout.
- Sedlinu opatrně vyklopíme, nakrájíme na kostičky a ihned přidáme do horké polévky.