Zapečené zelené nudle
Ingredience
Bešamel |
0.375 l |
Mouka pšeničná hrubá |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Špenátový protlak mražený |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky, vajec, špenátu a soli zaděláme bez přidání vody tužší nudlové těsto. Potřeme je olejem a necháme odpočinout asi 20 minut.
- Z těsta vyválíme tenkou placku, nakrájíme pruhy široké 10cm a z nich nakrájíme nudle široké 1/2cm. Necháme je oschnout.
- Nudle uvaříme v osolené vodě s kapkou olivového oleje. Uvařené nudle ocedíme, necháme okapat a smícháme je se šunkou nakrájenou na nudličky, s nastrouhaným sýrem a bešamelem.
- Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme nudle, posypeme je Parmezánem, pokapeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme v troubě.