Zapečené zelené nudle

Ingredience


Bešamel 0.375 l
Mouka pšeničná hrubá 250 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Špenátový protlak mražený 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr Parmezán 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, vajec, špenátu a soli zaděláme bez přidání vody tužší nudlové těsto. Potřeme je olejem a necháme odpočinout asi 20 minut.
  2. Z těsta vyválíme tenkou placku, nakrájíme pruhy široké 10cm a z nich nakrájíme nudle široké 1/2cm. Necháme je oschnout.
  3. Nudle uvaříme v osolené vodě s kapkou olivového oleje. Uvařené nudle ocedíme, necháme okapat a smícháme je se šunkou nakrájenou na nudličky, s nastrouhaným sýrem a bešamelem.
  4. Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme nudle, posypeme je Parmezánem, pokapeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme v troubě.