Omeleta s telecí ledvinou

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Telecí ledviny 1 ks
Vejce slepičí 12 ks
Víno madeira 0.5 šálek
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nasekanou petrželku, nakrájené žampiony a vše podusíme.
  2. Telecí ledvinu upečeme, zbavíme tuku a nasekáme nahrubo. Přidáme ji k podušené směsi, zalijeme vývarem a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a ochutíme Madeirou.
  3. Z vajec, mléka a špetky soli připravíme 4 omelety. Naplníme je hotovou směsí.