Omeleta s telecí ledvinou
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Telecí ledviny |
1 ks |
Vejce slepičí |
12 ks |
Víno madeira |
0.5 šálek |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nasekanou petrželku, nakrájené žampiony a vše podusíme.
- Telecí ledvinu upečeme, zbavíme tuku a nasekáme nahrubo. Přidáme ji k podušené směsi, zalijeme vývarem a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a ochutíme Madeirou.
- Z vajec, mléka a špetky soli připravíme 4 omelety. Naplníme je hotovou směsí.