Sleď smažený
Ingredience
Citrony |
2 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sleď čerstvý |
1 kg |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sledě očistíme, vykostíme a odstraníme hlavu a ocas. Ryby omyjeme, potřeme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi 1 hodinu.
- Osušené sledě obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Porce smažíme na másle po obou stranách dozlatova.
- Usmažené ryby pokapeme horkým máslem a citronovou šťávou.