Jahelník
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Hrozinky |
1 hrst |
Jablka |
2 ks |
Jáhly - loupané proso |
250 g |
Máslo čerstvé |
10 dkg |
Mléko polotučné |
1 l |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
1 hrst |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jáhly přebereme a důkladně propláchneme studenou vodou. Pak je spaříme horkou vodou a dáme vařit do osoleného mléka asi na 30 minut.
- Pokud máme kaši příliš hustou přidáme mléko, doplníme máslem a chvíli ještě povaříme.
- Kaši odstavíme a vmícháme napařené vypeckované sušené švestky a rozinky.
- Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme do kaše.
- Kaši podáváme horkou, poléváme máslem a posypeme perníkem nebo cukrem se skořicí.