Raci v koprové omáčce
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rak říční |
12 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dobře omyté živé raky vložíme do vařící vody s koprem a uvaříme. Uvařené raky vykucháme a maso obereme.
- Z 30g másle a 20g mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 1/8l vývaru z raků, 1/8l vína a 1/8l kyselé smetany. Vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, citronovou šťávu a nasekaný kopr.
- Omáčku odstavíme z ohně, vložíme obrané račí maso a necháme je chvíli v omáčce táhnout.
- Raky podáváme na nahřáté míse. Vhodnou přílohou je dušená rýže.