Raci v koprové omáčce

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Kmín celý 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rak říční 12 ks
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře omyté živé raky vložíme do vařící vody s koprem a uvaříme. Uvařené raky vykucháme a maso obereme.
  2. Z 30g másle a 20g mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 1/8l vývaru z raků, 1/8l vína a 1/8l kyselé smetany. Vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, citronovou šťávu a nasekaný kopr.
  3. Omáčku odstavíme z ohně, vložíme obrané račí maso a necháme je chvíli v omáčce táhnout.
  4. Raky podáváme na nahřáté míse. Vhodnou přílohou je dušená rýže.