Ústřice smažené
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Olej stolní |
200 ml |
Petržel - nať |
1 ks |
Suchar dietní |
4 plátek |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
200 g |
Ústřice |
24 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ústřice vyjmeme z lastury a mírně osolíme. Obalíme je v nastrouhaném sýru, namočíme v rozšlehaném žloutku a obalíme ve strouhaném sucharu.
- Připravené ústřice smažíme v horkém oleji dozlatova.
- Podáváme na ubrousku, s osmaženou petrželkou a s citronem nakrájeným na plátky nebo na dílky.