Boží milosti
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
112 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Rum |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na vál nasypeme mouku, cukr, přidáme máslo a citronovou kůru. Do důlku v mouce dáme žloutky, osolíme a promícháme.
- Přidáme prášek do pečiva, rum nebo višňovku a kyselou smetanu. Vypracujeme lehké těsto, aby se dalo rozválet. Pak necháme odpočinout.
- Rozválíme kulaté placky o průměru asi 15 cm. Čtyřikrát nebo pětkrát placku kolečkem prořízneme na díly.
- V rozpáleném oleji na pánvi smažíme po obou stranách dozlatova.
- Podávají se posypané cukrem.