Hovězí maso v zelí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso přední |
1000 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso mírně naklepeme a nakrájíme na velké kostky. Vložíme do hrnce s horkou osolenou vodou, přidáme kmín, cibuli nakrájenou na nudličky a kyselé zelí. Vše vaříme asi 2 hodiny.
- Ze sádla, nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vroucí vodou, přidáme utřený česnek, zelí a maso. Za občasného promíchání vše dusíme doměkka.