Telecí ledvina v rajské omáčce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Telecí ledviny |
2 ks |
Zelenina kořenová |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté ledvinky zbavíme tuku, odblaníme je a nakrájíme na 1cm silné plátky.
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata rozpůlíme, odstraníme dužinu s jadérky a nakrájíme na kostky. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky nebo nastrouháme.
- Cibuli, prolisovaný česnek a kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme rajčata a vše zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a povaříme na mírném ohni asi 20 minut.
- Plátky ledvinek opečeme na másle po obou stranách, osolíme, opepříme a vložíme do omáčky.