Telecí ledvina v rajské omáčce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 0.5 l
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Telecí ledviny 2 ks
Zelenina kořenová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté ledvinky zbavíme tuku, odblaníme je a nakrájíme na 1cm silné plátky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata rozpůlíme, odstraníme dužinu s jadérky a nakrájíme na kostky. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky nebo nastrouháme.
  3. Cibuli, prolisovaný česnek a kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme rajčata a vše zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a povaříme na mírném ohni asi 20 minut.
  4. Plátky ledvinek opečeme na másle po obou stranách, osolíme, opepříme a vložíme do omáčky.