Vepřové kotlety po maďarsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Sůl 1 špetka
Tuk 50 g
Vepřové kotlety 600 g
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety nařízneme na okrajích, lehce naklepeme, potřeme solí a pepřem a obalíme v mouce. Krátce je opečeme v horkém tuku.
  2. Na tuku od pečení osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmažíme. Přisypeme papriku a ihned zalijeme vývarem (nebo vodou) a necháme přejít varem. Kotlety vrátíme do omáčky a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Hotové kotlety upravíme na nahřátou mísu.
  3. V kyselé smetaně rozmícháme mouku, nalijeme do vroucí omáčky a metlou rozšleháme. Vše povaříme asi 5 minut.
  4. Nakonec přidáme nasekaný kopr, dochutíme a omáčku nalijeme na kotlety.