Vepřové kotlety po maďarsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
50 g |
Vepřové kotlety |
600 g |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kotlety nařízneme na okrajích, lehce naklepeme, potřeme solí a pepřem a obalíme v mouce. Krátce je opečeme v horkém tuku.
- Na tuku od pečení osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmažíme. Přisypeme papriku a ihned zalijeme vývarem (nebo vodou) a necháme přejít varem. Kotlety vrátíme do omáčky a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Hotové kotlety upravíme na nahřátou mísu.
- V kyselé smetaně rozmícháme mouku, nalijeme do vroucí omáčky a metlou rozšleháme. Vše povaříme asi 5 minut.
- Nakonec přidáme nasekaný kopr, dochutíme a omáčku nalijeme na kotlety.