Skopový hřbet Metternich

Ingredience


Bešamel 0.5 l
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 30 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Skopový hřbet 1000 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 2 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hřbet omyjeme, tuk lehce nařízneme a maso svážeme. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Maso opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran, přebytečný tuk slijeme, maso podlijeme trochou horké vody a dáme péci do silně vyhřáté trouby.
  2. Po upečení maso vyřízneme a kosti potřeme 1/4l bešamelové paprikové omáčky - paprika smíchaná s bešamelem. Omáčku předem zahustíme nasekanými žampiony a povaříme.
  3. Plátky masa urovnáme zpět na hřbet, přelijeme zbylou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme dozlatova.
  4. Podáváme s rýží.