Skopový hřbet Metternich
Ingredience
Bešamel |
0.5 l |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
30 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopový hřbet |
1000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
2 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hřbet omyjeme, tuk lehce nařízneme a maso svážeme. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Maso opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran, přebytečný tuk slijeme, maso podlijeme trochou horké vody a dáme péci do silně vyhřáté trouby.
- Po upečení maso vyřízneme a kosti potřeme 1/4l bešamelové paprikové omáčky - paprika smíchaná s bešamelem. Omáčku předem zahustíme nasekanými žampiony a povaříme.
- Plátky masa urovnáme zpět na hřbet, přelijeme zbylou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme dozlatova.
- Podáváme s rýží.